Slik kan du bidra

Vi har laget en politisk gavepakke bestående av 12 krav. Hvert av kravene er et konkret og målrettet tiltak mot voldtekt. Gavepakken vil i sin helhet sikre effektiv forebygging, etterforskning og behandling av voldtekt, og sikre at offer for overgrep får tilfredsstillende tilbud om rehabilitering.

Det er en gavepakke fordi det gir politikere, organisasjoner og engasjerte en oppskrift på hva som må gjøres for å bekjempe voldtekt i Norge – og vi ønsker at alle skal kunne ta det i bruk!

Vi er en tverrfaglig og tverrpolitisk gruppe som har funnet tiltak hvor vi alle kan være enig, og vi vet at mange fler også vi slutte seg til kravene. Derfor er det viktig at alle får mulighet til å bidra i arbeidet.

Vi har laget det, og nå gir vi det videre til dere:

  • Signer kravene HER (og send linken til de du kjenner slik at de også kan signere!)
  • Del informasjon om kravene på sosiale medier som twitter, facebook og blogg.
  • Send dokumentet til politikere i ditt lokalmiljø med en oppfordring om å lage en egen handlingsplan for kommunen (se bl.a. krav 12).
  • Send dokumentet til lokallag, organisasjoner og personer som du mener bør vite om kravene.
  • Skriv leserinnlegg til lokalavisa. Bruk gjerne kravene og det du er enig i som argumentasjon.
  • Hold foredrag for klassen din om tema, eller snakk med helsesøster på skolen din om hvordan dere kan få undervisning om voldtekt og andre seksuelle overgrep.
  • Lag en aksjon for kravene! Vær kreativ – sett fokus på voldtekt!

Det viktigste er at vi viser at vi er mange som samles omkring kravene og at vi ønsker en endring! Jo fler som diskuterer, signerer og deler, desto mer må myndighetene høre på oss. Alle bidrag er viktige, og alle kan være med å gjøre en forskjell!

Kontakt oss gjerne hvis du har flere forslag, slik at vi kan spre gode ideer til flere som ønsker å bidra!

Legg igjen en kommentar