Nyhetsbloggen

Velkommen til Nyhetsbloggen!

Her inne vil vi legge inn oppdateringer underveis i kampanjen, slik at du kan følge med på arbeidet vi gjør og hvordan det går med kravene. 

Onsdag 6. juni 2012

NRK Dagsrevyen fulgte Aksjon Stopp Voldtekt da vi overleverte kravene på Stortinget i dag.

Se innslaget her

Og her er oppslaget fra Dagbladet (papirutgaven) med utdrag:

De har sett seg lei på tomme løfter om tiltak mot voldtekt. Nå legger 23 personer med sterkt engasjement i kampen mot voldtekt frem 12 krav til myndighetene.

Ofre for voldtekt opplever svik i alle ledd, sier Hannah Helseth. Siden september har vi hatt mange lange møter og kommet frem til 12 krav som til sammen vil bedre forebygging, etterforskning, domfellelse og oppfølging i voldtektssaker. I våre øyne en politisk gavepakke. Disse kravene er både gjennomførbare og virkningsfulle, fortsetter hun.

Onsdag 6. juni 2012

I dag har Aksjon Stopp Voldtekt lansert kravene med oppslag og kronikk i Dagbladet. Noen av oss møttes i dag tidlig for å pakke gavebrev til politikerne.

Deretter bar det avsted til Stortinget der vi ble møtt av statssekretærer og representanter fra alle partiene. Vi har nå lagt de 12 krav i posthylla til alle stortingsrepresentantene, og håper (les: forventer) at ord blir til handling, og at vi fremover kan jobbe sammen på tvers av partier, organisasjoner og initiativer for å stanse voldtekt.

Les også Amnestys artikkel om aksjonen og blogginnlegg i Aftenposten!

Tirsdag 5. juni 2012

I dag kom heftene med de 12 krav fra trykkeriet, og vi er snart klare for morgendagens lansering. Siden september har gruppen jobbet med disse kravene og alle var kjempestolte av det ferdige produktet. Nå gjenstår den viktigste delen av arbeidet; nemlig å få kravene gjennomført!

Følg med i morgen – da skjer det spennende ting!

Lisa 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s